Monday, October 10, 2011

Igatsus

Mis on igatsus? Kas on see tunne, mis tekib, kui ei näe üht inimest pikka aega? Või on see lihtsalt sisemine vajadus millegi või kellegi järele? Või on see mingi intuitsioon, mis ajendab midagi vajama?
Üks tegelinski ütles: ''Igatsen lihtsalt..'' On see lihtsalt sõnakõlks meelitamiseks või mõeldakse seda tõsiselt? Lihtne sõnapaar kellegi meelitamiseks. Taolised sõnakõlksud teevad küll hinge soojemaks, aga panevad ka kahtlema. Kahtlustekitavad. Mõtlemapanevad. Ja arusaamatud. Mida ikka vastav inimene võib panna taoliste sõnade taha? Sinna võivad peituda tõesti igatsus aga ka kõik muud põhjused, millele lihtsalt vastust ei saa, küsimata.

Elu on täis igatsusi. Täis igatsusi kaugete inimeste vastu. Igatsus kättesaamatute ihaldusobjektide vastu. Elada igatsuseta, on maailm täis tühjust. Igatseme tahtlikult või tahtmatult. Mõeldes igale päevale omaette, võime leida, et iga päev igatseme kedagi või midagi. Tõeliselt. Tundub, nagu meie hing vajab igatsemist. Süda tõmbub krampi, kui me ei tegele igatsemisega. Elu loomulik käik...

No comments:

Post a Comment