Saturday, January 11, 2014

Kiriku taga on kass

Issi on mul küll äraütlemata tubli. Sai jõuludeks 3D pusle ning umbes nädal aega iga õhtu pani ta seda kokku ning saigi valmis! Nüüd pole tal taas peale telekavaatamise ja õllejoomise õhtuti midagi teha. Järgmine kord on vaja suurem ja keerulisem pusle kinkida. Üritage ise selline monstrum kokku saada. Ega see väga kerge olevat olnud (kass lihtsalt pidi ka pildile jääma, ekstra tuli selle jaoks maja taha, et näidata end. Või siis pigem mõõdu pärast, et näha, kui suure majaga tegemist on. Mine sa seda kõutsi tea). Aga vat, ilusa lossi sai valmis. Nikerdas mis ta siis nikerdas. Isa veel ütles, et võib selle lossi lapselapsele pärandada. Aga alles siis, kui too saab 18. Toretali. 

Mõni päev tagasi käisin esimest korda rahvusraamatukogus kursaõe raamatut tagastamas. Sass oli ka kaasas. Kuna me kumbki polnud kordagi sealt raamatut ei laenanud ega tagasi viinud, oli ikka hea küsimus, kuhu minna. Õnneks oli seal kohe ootevalmis G4S turva - väga pikk ja viisakas noormees. Sass siis küsis, kuhu siin neid raamatuid tagastada saab ja too tüüp siis viisakalt näitas. Point on lihtsalt selles, et väga harva näeb viisakaid ja toredaid G4S mehi-naisi, kes aitavad ilusti, kui abi küsida, mitte ei tee nägu, et mida-sa-jälle-tahad-ma-ei-viitsi-sind-niikuinii-aidata-keri-kukele. Aga too noormees oli kohe lausa vastupidi! Vat, on viisakaid ja toredaid turvasi kah ikka olemas. 

Ja lumi tuli maha ja peaaegu valge on maa! Johaidii! Ega tõesti - talv taeva ei jäänud. Kuigi noh, kui nüüd tsipa vinguda, siis lumi võiks olla ikka pehme ja mõnus, mitte märg ja lägane. AGA vähemalt on tegemist lumega ja sellest piisab. Küll neid miinuskraade ka rohkem juurde tuleb, küll siis lumi ilusamaks jääb ja läheb. 
Tegelikult jahtis kass lihtsalt varblasi,
kes akna taga säutsusid. Aga see ei tähendanud,
et talle kirik ei meeldinud, see meeldis talle ka.
Isegi väga...

No comments:

Post a Comment