Saturday, March 1, 2014

Pisike imebeebi

Tita tuligi välja. Johaidii! Ega ta ei saanud lõpuni minu sisse jääda, kuigi ta vist oleks seda väga tahtnud. Seda päriselt, sest isegi siis, kui asjaks läks, pidi kaasa aitama, et ta ikka tuleks. Isepäine laps ma ütlen. 
Eelmisel reedel - 21.veebruar - kell 23:44 pistis ta oma nina välja, et saada tuttavaks meie maailmaga. Pisike tirts on. Nüüd juba nädal ja üks päev maailma imetlenud. Ja teised on teda imetlenud. Peale pikka mõtlemist ja arutlemist sai tirtsule nimeks Eliise. Okih, selles on süüdi lapse isa. Ja Trafficu laul ''Für Elise''. Vähemalt saab meie laps öelda, et tema nimi tuli laulu järgi, mis tahab saada Eurovisioonile. Äkki on nüüd Trafficul õnne ja ta pääsebki Eestit esindama. Täna selgub tõde. 

Kas titaga on lihtne? Vat, hea küsimus. On päevi, kus ta on ideaalne laps ja siis on päevi, kus ta peab ikka tõestama, kui isepäine ta on. Sest tõesti, iseloomu Eliisel on. Ikka korralikult. Kui tema ikka ärkab öösel kell 4 üles ning alles kell 10 uuesti magama jääb ja selle kuue tunni jooksul oled teinud kõik endast oleneva, et ta magama jääks, siis noh - kuidas teisiti seda nimetada? Tegelikult on ta tore. Ja armas. Talle meeldib taevas. Autoga sõita. Vankris magada. Meile tünga teha. Vat, see viimane on tema lemmiktegevus. Siis ta naeratab ka nii kavalalt, et sa kohe tead, et nüüd tuleb midagi. 

Järgmine nädal algab kool. Nüüd jäävad küll mõned loengud vahele. Eks vaatab, mis saama hakkab. Õnneks, kui vaja, on ka abikäsi, kes on nõus natukenegi titat hoidma. Pluss kool kestab kõigest nädal aega ja siis on läbi! Noh, aprillis tuleb veel üks nädal. Selleks ajaks loodan titale mingi rütmi sisse kasvatada. Aga nüüd aitab - laps on vaja panna lasteaia järjekorda! Muidu jääb veel ilma...
Naeratada meeldib  
Kui hakkasime haiglast koju minema

Õnnelik kõige noorem tädi
Õnnelik kõige vanem tädi
Jah, tal on palju juukseid
Ah, aitab kah piltidest, ega see fotoalbum pole.